Entrevista a monogràfic de La Vanguardia

Extret de: http://www.guiadeprensa.com/empresas/galeria_roger_vinuela

galeria-roger

Com va néixer la Galeria d’Art Roger Viñuela?
• La nostra família té una llarga trajectòria en el món del are i, més concretament, en el de la restauració d’obres. De fet, el meu pare és un veritable especialista i seguim comptant amb un taller de restauració d’obres de qualsevol època i estil. Fa uns deu anys vam posar en marxa la galeria.

Què trobem en ella?
• Treballem el que es coneix com pintura de col · leccionisme, és a dir, obres de pintors prestigiosos i coneguts, independentment de a quina època o moviment artístic pertanyin. Perquè es faci una idea, a la nostra galeria podem tocar des de pintura gòtica fins a obres de Dalí o Miró, passant per Casas, Nonell, Rusiñol, Mir o Camarasa, figures de la pintura catalana de finals del XIX i principis del XX, sens dubte la més apreciada de l’època.

Eclecticisme…
• Aquesta és la paraula que millor defineix la nostra filosofia de treball. Qualsevol estil i època encaixa amb nosaltres, sempre que es tracti de peces d’artistes coneguts, que són les més valorades pels col · leccionistes. I tot ve, com li comentava, de la tradició familiar en la restauració d’obres d’art.

El perfil de client de la galeria és col·leccionista?
• En un alt percentatge, si. Es tracta de gent que coneix la pintura, que l’aprecia i que sol col · leccionar obres com les que exposem i venem aquí. Són col · leccionistes que busquen una època determinada, un autor concret o una escola pictòrica, tot i que també n’hi ha que són capaços de fer conviure una pintura gòtica amb una modernista o amb una d’avantguarda.

Perceben si hi ha interès entre la gent jove per aquest tipus d’obres?
• Sens dubte. Només cal veure el perfil de visitant de la galeria, un públic on hi ha molts joves que són capaços d’apreciar la bona pintura i de gaudir-ne, encara que no pot permetre adquirir una obra. En això té molt a veure el pes cultural i històric que tenen les pintures. Cada quadre recull l’essència d’un moment, d’una època i d’una manera d’entendre la vida i la cultura determinats. Arriba un moment en què, malgrat que es tracta del nostre negoci, fa mal desprendre d’una pintura.

A què es refereix?
• A que cada peça és única i per a un galerista o un antiquari és molt difícil de trobar. Un client pot venir a buscar un quadre de Fortuny i no serem capaços de dir-li quan podrem disposar d’un. Per això, quan vam penjar un quadre a les nostres parets ho fem nostre i sentim una pèrdua quan l’adquireix un col·leccionista.

Quins són plans de futur de Galeria d’Art Roger Viñuela?
• Som una empresa familiar i la intenció és aconseguir que, com hem fet fins ara, aquest esperit es reflecteixi en el servei que oferim als nostres clients. Som estudiosos i pràctics de l’art, i això inclou no només la compravenda d’obres, sinó també la seva restauració i la certificació de la seva autenticitat. Però sobretot som un espai obert al públic, col·leccionista o no, perquè la gent pugui seguir gaudint de l’art i de la cultura que només les pintures són capaços de plasmar.

– Veure més: http://www.guiadeprensa.com/empresas/galeria_roger_vinuela#sthash.VtVi3R9f.dpuf